Deja sunt “mahmur” de la toate site-urile de profil urmarite in ultimele saptamani. Drept dovada, am modificat layout-ul traseului si am gasit si o aplicatie utila si usor de folosit: SCARM (Simple Computer Aided Railway Modeller) – se poate dw de aici (si dupa instalare se poate folosi si portabil).

Am conectat toate macazele, iar intre timp, avand in gand acest traseu, am mai achizitionat de pe piata mainii a doua cateva elemente lipsa: sine de alimentare, macaze electrice si mecanice, un transformator Piko FZ1 pentru ca Piko Junior nu are iesire si pt macaze. De acum visul unei diorame incepe sa fie batut in cuie si noul proiect imi pune ambitia la incercare.

img_20161110_183450Voi avea o sectiune curba ce va trece printr-un tunel iar in apropierea lui voi avea si un pod. Evident, o gara si restul…mai vedem pe parcurs 🙂 Vreau si o trecere la nivel cu calea ferata pentru portiunea curba din dreapta machetei.

Va avea cu siguranta semafoare si indicatoare si mi-ar placea sa incerc si o automatizare a.i. sa nu se raneasca nimeni daca se intalnesc 2 trenuri. Adica sa nu se intalneasca 🙂

Ideile curg, zilele sunt scurte iar orele petrecute la masa de lucru trec mai repede decat sageata albastra la vale cu vant din pupa!

eBay-ul a devenit o a 2a casa pentru tot felul de maruntisuri care vor face parte din diorama si panoul de control. Stiu ca se gasesc si la noi insa, ce gasesc sunt aceleasi chinezarii de 3 ori mai scumpe. Iar faptul ca mi se livreaza directa casa, in 15-25zile e un avantaj…am timp sa gandesc pe indelete totul 🙂

Sa avem spor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *